Kan min lejebolig byttes?

Det forholder sig heldigvis sådan, at langt de fleste kan bytte deres lejebolig jf. lejelovens §73, og der er kun nogle få krav man som lejer skal være opmærksom på.

Så uagtet om du bor til leje i en almen bolig, privat lejebolig, om du bor i København, Aarhus, Odense, Aalborg eller en anden by i Danmark, har du som hovedregel mulighed for at bytte til en anden lejebolig, hvis du har boet til leje dér i mindst tre år.

Regler for bytte
Der er dog nogle få undtagelser hvor udlejer har mulighed for at modsætte sig et boligbytte, og de faste regler for alle situationer er:

Har du boet til leje i færre end tre år hos en privat udlejer, kan du ligeledes høre, om udlejer vil dispensere for treårs-reglen og tillade et boligbytte.Dertil er der nogle lidt mere nicheprægede regler, men som selvfølgelig skal overholdes, hvis dit bytte falder indenfor rammerne. De er som følger:

Derudover er der ingen krav til en byttebolig, og det står dig altså som lejer frit for, hvilken lejebolig du ønsker at bytte med. Det betyder også at udlejer ikke kan bestemme, at din lejebolig ikke egner sig som byttebolig – det vil den altid gøre.

Hvilke typer lejeboliger kan man bytte imellem?
Som beskrevet ovenfor, så er bytte hverken begrænset af geografi eller lejebolig-type, men selvfølgelig med de ovenstående rammer. Så efterleves disse er følgende konstellationer mulige:

Kenni Nørregaard Reumert

Er du i tvivl om noget eller har du spørgsmål?

Hej, jeg hedder Kenni Nørregaard Reumert og er stifter og direktør af Rumly. Med mine 12 års erfaring som ejendomsmægler, står jeg klar til at svare på alle de spørgsmål du har.

Skriv til mig på knr@rumly.dk eller ring til mig på tlf 28 14 22 03

Værd at vide når du skal bytte andelsbolig og lejebolig

Viden om boligbytning

Sådan kommer du i gang med at bytte andelsbolig eller lejebolig

Det tager kun 2 minutter at oprette dig på Rumly. Opret dig helt gratis og få adgang til et helt nyt marked for bytteboliger.

01
Opret din bolig og hvad du drømmer om
Opret en boligannonce og angiv hvad du drømmer om at bytte til. Rumly sørger automatisk for at finde relevante matches til dig.
02
Se boliger der passer dig
Når Rumly præsenterer en bolig som passer til dine ønsker, kan du indikere din interesse og håbe at der opstår et gensidigt match - altså at boligens ejer/lejer også kan lide din bolig.
03
Match med andre boligejere
Når der er gensidig interesse kan I skrive sammen og arrangere fremvisning og alt det praktiske. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe igennem hele processen.
Opret din bolig nu