Kan min andelsbolig byttes?

Med mindre man har kontakterne i orden, er det stort set umuligt at komme i nærheden af en attraktiv andelsbolig. Men når du allerede har en bolig, står du med et stærkt kort på hånden, da langt størstedelen af danske andelsboliger, frit kan byttes.

En ny mulighed åbner sig

De færreste kender faktisk til muligheden for at bytte, hvilket stifter af Rumly, Kenni, kan bekræfte. For selv efter 12 år som ejendomsmægler, var det først der, med sin søn på armen, og mødet med et offentligt opslag på døren til vuggestuen, hvor et ungt par søgte en “byttebolig”, at han blev opmærksom på muligheden.

En mulighed han senere fik bekræftet igennem et utal af administratorer fra diverse andelsforeninger, som kunne bekræfte, at retten til at bytte sin andelsbolig med enhver anden andelsbolig i landet, faktisk er reglen og ikke undtagelsen.

Det er ihvertfald tilfældet, hvis andelsforeningen følger de oprindelige standardvedtægter fra ABF (Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation).

Hvad siger vedtægterne?

For at være sikker, er det vigtigt at tjekke vedtægterne for lige netop din andelsforening, da I kan have besluttet at afvige fra den oprindelige bestemmelse.

Det kan du gøre ved at finde vedtægter for din andelsforening frem, og se under §13 “overdragelse” (, stk. 2).

Kenni Nørregaard Reumert

Er du i tvivl om noget eller har du spørgsmål?

Hej, jeg hedder Kenni Nørregaard Reumert og er stifter og direktør af Rumly. Med mine 12 års erfaring som ejendomsmægler, står jeg klar til at svare på alle de spørgsmål du har.

Skriv til mig på knr@rumly.dk eller ring til mig på tlf 28 14 22 03

Værd at vide når du skal bytte andelsbolig og lejebolig

Viden om boligbytning

Sådan kommer du i gang med at bytte andelsbolig eller lejebolig

Det tager kun 2 minutter at oprette dig på Rumly. Opret dig helt gratis og få adgang til et helt nyt marked for bytteboliger.

01
Opret din bolig og hvad du drømmer om
Opret en boligannonce og angiv hvad du drømmer om at bytte til. Rumly sørger automatisk for at finde relevante matches til dig.
02
Se boliger der passer dig
Når Rumly præsenterer en bolig som passer til dine ønsker, kan du indikere din interesse og håbe at der opstår et gensidigt match - altså at boligens ejer/lejer også kan lide din bolig.
03
Match med andre boligejere
Når der er gensidig interesse kan I skrive sammen og arrangere fremvisning og alt det praktiske. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe igennem hele processen.
Opret din bolig nu