Hvad menes der med bytte af ejerbolig?

Når det gælder bolig-bytte, så er der først og fremmest de personlige behov hos begge parter, der skal indfries. Det kan være ønsket om et ekstra værelse til junior samt en børnevenlig gård, mens den anden byttepart måske drømmer om en solrig altan og en mindre lejlighed.

Det er netop det gode ved bytteretten, at der som regel altid er nogen, som befinder sig i en modsat livssituation, hvad enten det er at flytte til noget større eller mindre, fra én landsdel til en anden eller måske blot et ønske om lidt luftforandring. Uanset hvad grunden måtte være, så kommer du længst ved at bytte.

Men når den gensidige interesse opstår, hvad gør man så?

Da man i princippet blot bytter retten til at købe hinandens boliger, så er det faktisk som en ganske almindeligt bolighandel, men hvor du samtidig med køb, får solgt din egen bolig. Når salg og køb smelter sammen, så fjerner man samtidig det sædvanlige behov for salg før køb, og ingen dumme mellemstationer pga. overtagelser som ikke passer sammen.

Kenni Nørregaard Reumert

Er du i tvivl om noget eller har du spørgsmål?

Hej, jeg hedder Kenni Nørregaard Reumert og er stifter og direktør af Rumly. Med mine 12 års erfaring som ejendomsmægler, står jeg klar til at svare på alle de spørgsmål du har.

Skriv til mig på knr@rumly.dk eller ring til mig på tlf 28 14 22 03

Værd at vide når du skal bytte andelsbolig og lejebolig

Viden om boligbytning

Sådan kommer du i gang med at bytte andelsbolig eller lejebolig

Det tager kun 2 minutter at oprette dig på Rumly. Opret dig helt gratis og få adgang til et helt nyt marked for bytteboliger.

01
Opret din bolig og hvad du drømmer om
Opret en boligannonce og angiv hvad du drømmer om at bytte til. Rumly sørger automatisk for at finde relevante matches til dig.
02
Se boliger der passer dig
Når Rumly præsenterer en bolig som passer til dine ønsker, kan du indikere din interesse og håbe at der opstår et gensidigt match - altså at boligens ejer/lejer også kan lide din bolig.
03
Match med andre boligejere
Når der er gensidig interesse kan I skrive sammen og arrangere fremvisning og alt det praktiske. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe igennem hele processen.
Opret din bolig nu