Hvordan foregår et bytte af lejebolig?

Et boligbytte fungerer faktisk på præcis samme måde, som når en “almindelige lejebolig” skifter hænder. Der skal på vanlig vis foretages fraflytningssyn/fraflytningsopgørelse for dig som lejer, mens der skal laves lejekontrakt og indflytningsrapport til den nye lejer.

Man kan derfor ikke kræve, at overtage sit nye bytte-lejebolig som beset, og fortsætte på lejekontrakt, vedligeholdelse og istandsættelse fra tidligere lejer. Udlejer har altså ret til at lejemålet står tomt i op til 14 dage (hvis det er noteret i lejekontraktens §11) mellem til/fraflytning, hvor der er mulighed for at foretage den aftalte istandsættelse.

Vær opmærksom på en potentielt ændring i huslejen
Foruden den aftalte istandsættelse ved fraflytning af lejemålet, så kan din udlejer vælge at renovere boligen. Det betyder at huslejen kan opjusteres, hvis ellers lejemålet forbedres betydeligt.  Her er det dog sådan,  at udlejer hurtigst muligt skal varsle en eventuel stigning, da det kan have betydning for lysten til at gennemføre det forestående bytte.

Senest en måned efter udlejer er blevet informeret om det ønskede boligbytte, skal vedkommende anmode huslejenævnet om en forhåndsgodkendelse af moderniseringen, og den deraf kommende huslejestigning. Når forhåndsgodkendelsen af moderniseringen og den nye husleje foreligger, har man som lejer 14 dage til at fortryde boligbyttet. Har man ikke fortrudt inden 14 dage, så svarer det til en accept af huslejestigningen og bytte.

Underret din udlejer fra start
Det er uanset hvor du bor til leje, en rigtig god ide at informere din udlejer som noget af det første. For de fleste udlejere er det normalt en besværlig proces, når en lejer flytter. Men det smarte ved bytte er, at din udlejer i samme ombæring får en ny lejer. Her kan I få vendt stort som småt, og b.la. om du/I kan regne med den nuværende leje forbliver uændret, eller du skal tage højde for en potentiel kommende lejestigning, i din Rumly-annonce.  I forhold til overtagelse, så er det meget standard at et lejemål har 3 måneders opsigelse. Har du et ønske om at flytte før, så kan du ligeledes få vendt denne mulighed med udlejer.

Kenni Nørregaard Reumert

Er du i tvivl om noget eller har du spørgsmål?

Hej, jeg hedder Kenni Nørregaard Reumert og er stifter og direktør af Rumly. Med mine 12 års erfaring som ejendomsmægler, står jeg klar til at svare på alle de spørgsmål du har.

Skriv til mig på knr@rumly.dk eller ring til mig på tlf 28 14 22 03

Værd at vide når du skal bytte andelsbolig og lejebolig

Viden om boligbytning

Sådan kommer du i gang med at bytte andelsbolig eller lejebolig

Det tager kun 2 minutter at oprette dig på Rumly. Opret dig helt gratis og få adgang til et helt nyt marked for bytteboliger.

01
Opret din bolig og hvad du drømmer om
Opret en boligannonce og angiv hvad du drømmer om at bytte til. Rumly sørger automatisk for at finde relevante matches til dig.
02
Se boliger der passer dig
Når Rumly præsenterer en bolig som passer til dine ønsker, kan du indikere din interesse og håbe at der opstår et gensidigt match - altså at boligens ejer/lejer også kan lide din bolig.
03
Match med andre boligejere
Når der er gensidig interesse kan I skrive sammen og arrangere fremvisning og alt det praktiske. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe igennem hele processen.
Opret din bolig nu