Hvordan foregår et bytte af ejerbolig?

Det er faktisk en ganske enkel proces, og fungerer præcist på samme måde som ved et normalt salg/køb.  Men inden du kan komme i gang, er der lidt praktisk du skal have på plads.

Prisen på din boligen
For at kunne komme i gang på Rumly, så er det naturligvis afgørende at du har en ide om prisen på din bolig. I forhold til prissætning, så vil vi foreslå en (eller en kombination) af følgende punkter:

Der er altså kort sagt rig mulighed, for at finde frem til en fair pris for din bolig.

Hvad kan du købe for?
Det er altid en fornuftig ide at tale med banken inden du forelsker dig i en bolig. Hvad enten du bytter til større eller mindre, så vil banken skulle godkende købet i sidste ende. Så fortæl din bankrådgiver om dine planer, og derefter kan du indstille på Rumly således, at du kun får præsenteret boliger som passer til din økonomi.

Når handlen på plads
Her kan man som parter vælge at få hjælp til hele processen, eller gøre noget selv. Det er lidt efter temperament, men mulighederne er mange. Det kan være på en af følgende måder:

Hvis den ene eller begge parter benytter sig af en ejendomsmægler, så kan denne naturligvis også stå for både udarbejdelse og/eller rådgivning. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at en ejendomsmægler ikke må repræsentere begge parter i en bolighandel.

Forbehold for eget salg
Uagtet hvilken løsning man vælger, så er det ekstremt vigtigt, at de to købsaftaler har forbehold for hinanden. På den måde er man sikker på ikke at ende op med to boliger på hånden, og så er det er en ganske normal procedure, at tage forbehold for “eget salg” når man køber fast ejendom.

Derudover vil parterne skulle indhente en godkendelse fra deres respektive banker. Det er derfor vigtigt at have sin bankrådgiver med i denne del af processen. En købsaftale vil under normale omstændigheder indeholde et bankforbehold samt et advokatforbehold, så parterne frit kan ophæve byttet inden for fristen.

Det er dog alt sammen noget den juridiske rådgiver vil gennemgår, samt tage sig af.

Kenni Nørregaard Reumert

Er du i tvivl om noget eller har du spørgsmål?

Hej, jeg hedder Kenni Nørregaard Reumert og er stifter og direktør af Rumly. Med mine 12 års erfaring som ejendomsmægler, står jeg klar til at svare på alle de spørgsmål du har.

Skriv til mig på knr@rumly.dk eller ring til mig på tlf 28 14 22 03

Værd at vide når du skal bytte andelsbolig og lejebolig

Viden om boligbytning

Sådan kommer du i gang med at bytte andelsbolig eller lejebolig

Det tager kun 2 minutter at oprette dig på Rumly. Opret dig helt gratis og få adgang til et helt nyt marked for bytteboliger.

01
Opret din bolig og hvad du drømmer om
Opret en boligannonce og angiv hvad du drømmer om at bytte til. Rumly sørger automatisk for at finde relevante matches til dig.
02
Se boliger der passer dig
Når Rumly præsenterer en bolig som passer til dine ønsker, kan du indikere din interesse og håbe at der opstår et gensidigt match - altså at boligens ejer/lejer også kan lide din bolig.
03
Match med andre boligejere
Når der er gensidig interesse kan I skrive sammen og arrangere fremvisning og alt det praktiske. Vi står selvfølgelig klar til at hjælpe igennem hele processen.
Opret din bolig nu