De fleste andelsboliger kan byttes

Med mindre man har kontakterne i orden, er det stort set umuligt at komme i nærheden af en attraktiv andelsbolig. Men når du allerede har en bolig, står du med et stærkt kort på hånden, da langt størstedelen af danske andelsboliger, frit kan byttes.

En ny mulighed åbner sig
De færreste kender faktisk til muligheden for at bytte, hvilket stifter af Rumly, Kenni, kan bekræfte. For selv efter 12 år som ejendomsmægler, var det først der, med sin søn på armen, og mødet med et offentligt opslag på døren til vuggestuen, hvor et ungt par søgte en “byttebolig”, at han blev opmærksom på muligheden.

En mulighed han senere fik bekræftet igennem et utal af administratorer fra diverse andelsforeninger, som kunne bekræfte, at retten til at bytte sin andelsbolig med enhver anden andelsbolig i landet, faktisk er reglen og ikke undtagelsen.

Det er ihvertfald tilfældet, hvis andelsforeningen følger de oprindelige standardvedtægter fra ABF (Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation).

Se ABF's standardvedtægter her


Hvad siger vedtægterne i din forening?
For at være sikker, er det vigtigt at tjekke vedtægterne for lige netop din andelsforening, da I kan have besluttet at afvige fra den oprindelige bestemmelse.

Det kan du gøre ved at finde vedtægter for din andelsforening frem, og se under:
§13 “overdragelse” (stk. 2).

Er du i tvivl om noget eller har du spørgsmål?

Hej, jeg hedder Kenni og er stifter og direktør af Rumly. Med mine 12 års erfaring som ejendomsmægler, står jeg klar til at svare på alle de spørgsmål du har.

Skriv til mig på knr@rumly.dk eller ring til mig på tlf 28 14 22 03

Det får du med Rumly

En dedikeret platform
til bytte af bolig

Når du bruger Rumly bliver det meget lettere at holde styr på de boliger du er interesseret i, og du får en notifikation hver gang der kommer boliger til, der matcher dine præferencer.

Du vælger, hvem der
kan kontakte dig

Med Rumly kan du først kontaktes af en anden boligejer, hvis du i forvejen har vist interesse for den bolig. Så slut med at blive kontaktet af dem der ikke har noget du er interesseret i.

Større byttemuligheder
med 3-byt

3-byt betyder at din sandsynlighed for at finde en ny bolig at bytte med, stiger betragteligt. Det er lidt kompliceret at forstå mekanikken, men vi holder styr på det hele for dig undervejs.